top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia Martin

Droes, Rhino, Influenza... het is geen schande!


Het is wel een schande dat je dit als staleigenaar niet aanpakt! Het is een schande dat je je stal op dat moment niet afsluit van de buitenwereld! Het is een schande dat je de eigenaars van de paarden die bij jou op pension staan niet duidelijk informeert! Het is een schande dat je nog paarden laat vertrekken van je erf of nieuwe paarden laat toekomen!!


Het kan iedereen overkomen, elke stal, elke paardeneigenaar, ... paarden kunnen, ondanks onze allerbeste zorgen ernstig ziek worden en ook heel besmettelijk ziek worden! Moet er op dat moment paniek gezaaid worden? Nee, dat moet niet, goede zorg voor de zieke dieren is naast preventie van verdere verspreiding het allerbelangrijkste!


Dus, mede stalhouders, mede paardeneigenaars, ... als jullie een ziek dier hebben op stal, sluit je deuren, breng iedereen duidelijk op de hoogte en start een protocol op om verspreiding te voorkomen. Een voorbeeld kan je terug vinden op http://paarden.vlaanderen/nl/themas/Paardenwelzijn-gezondheid-en-verzorging/Droes


Naast het belang dat ligt in het voorkomen van verspreiding ligt er ook een groot belang in het mogelijk maken van onderzoek. Als wij allemaal open en eerlijk zijn over wat er in onze stallen gebeurt kan de wetenschap een beter beeld krijgen over dit soort ziekten en hopelijk vinden ze ooit een vaccin of andere manieren om ze definitief uit te roeien!


Even voor de duidelijkheid, op dit moment heerst er geen enkele ziekte op stal Ripley's waar we weet van hebben. Moest dat wel zo zijn zullen jullie, na de dierenarts en de paardeneigenaars, de eerste zijn die hiervan op de hoogte worden gebracht!
145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page