top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia Martin

Fado, onze 'ruwe' Diamant!


Het volgende paard van onze kudde dat ik graag wil voorstellen is Festivio's Diamant, bij ons beter bekend als Fado... Fado is geboren op 14 maart 2005 en is onze 'dressuurknol'. Fado heeft heel wat watertjes doorzwommen voor hij bij ons terecht kwam. Zijn bazinnetje had het allerbeste met hem voor en zocht voor hem de beste stallen, trainers, dierenartsen, osteopaten, kinesisten, ... Je kon het zo gek niet bedenken of Fado had het. Hij werd behandeld als een echte 'Royal' en kwam niets tekort. Hij was enorm geliefd door iedereen die hem kende! Een echt toppaard met enorme capaciteiten, een top karakter, een geweldige werklust, fenomenale bewegingen en dan ook nog eens de juiste looks!


Helaas kreeg hij een ernstig ongeluk waarbij hij met zijn achterbeen vastgeraakte tussen de tralies van de stal. Een operatie en de allerbeste zorgen volgden. Hij kwam er gelukkig bovenop, maar hij werd nooit volledig de oude, hoe hard zijn bazinnetje ook haar best deed! Hij ontwikkelde ernstige maag problemen, had de ene koliek na de andere en geen enkele dierenkliniek, dierenarts, trainer of therapeut leek hem te kunnen helpen. Op een dag kwam de vraag of ik hem zou willen behandelen met Equine Hanna Somatics (www.equinehannasomatics.net). Samen reden we naar Duitsland waar hij op dat moment in training stond. Wat een prachtig paard! Hij had veel deugd van de behandeling en er kon eindelijk terug met hem gestart worden. Spijtig genoeg was hij fysiek nu wel beter, maar had hij mentaal een flinke knauw gekregen. De stress was hem teveel geworden en dat resulteerde in koliek, veel koliek. Hij stond bijna wekelijks bij de kliniek. Daar werd ook gezien dat Fado al jaren last had van flinke maagzweren. Dit was niet wat zijn baasje voor hem wilde!


Ze vroeg mij of ik een oplossing wist? Ik was niet zeker of dit paard zou aarden in onze paddock paradise setting, want hij was natuurlijk een heel ander leven gewend! Maar de eigenaresse besloot het toch te proberen, als laatste oplossing want dit was ook geen leven meer voor hem!


Zo gezegd, zo gedaan, Fado kwam terecht in onze kudde. In het begin was de aanpassing enorm groot voor hem! 24 op 24 buiten in kudde verband? Geen krachtvoer, geen dekens, geen hoefijzers? Hij moet gedacht hebben dat hij bij compleet gestoorde mensen was terecht gekomen. Het was niet gemakkelijk voor hem, vooral het leven in een kudde was een grote aanpassing, maar hij is het gewend geworden en geniet nu van zijn paardenleven! Een paardenleven zonder maagzweren, zonder koliek, zonder luchtzuigen, ... Een topfit paardenleven, met dressuur, springen, buitenrijden. Hij beweegt fantastisch, kan gemakkelijk de allermoeilijkste oefeningen aan en vooral, hij vindt het heerlijk! Wie weet gaan we ooit wel terug op wedstrijd, liefst zonder bit, maar dat zal afhangen van zijn weerbaarheid. Als het voor hem teveel stress oplevert zal hij nee mogen zeggen, want dat is ook de filosofie van onze stal, onze manier van paarden houden, lesgeven, omgaan met elkaar en de paarden. Wij willen maximaal luisteren naar elkaar en samenwerken!


De 'Ja, hij is een echt dressuurpaard' foto's moeten nog komen, maar mijn eigenste computer met bewijsmateriaal laat me even in de steek ;-)

327 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page