top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverSaskia Martin

Paddock Paradise enkel voor paarden op pensioen?

Naar aanleiding van mijn vorige posts kreeg ik enkele vragen en opmerkingen. Ik zal, naast de persoonlijke antwoorden die ik al gestuurd heb, doorheen de volgende weken proberen die vragen mee te nemen in mijn blogs, want wie weet zitten er nog mensen met dezelfde vragen.


Eén vraag wilde ik echter nu al beantwoorden... Een Paddock Paradise is NIET enkel voor paarden op pensioen. Ik zou bijna zeggen integendeel, al is dat ook niet echt waar. Een Paddock Paradise is voor alle paarden. Sportpaarden, recreatiepaarden, grote paarden, kleine pony's, jonge paarden, oude paarden, merries, hengsten, ruinen,... Het maakt niet uit! Persoonlijk ben ik er zelfs van overtuigd dat een gemengde kudde alleen maar bijdraagt tot het welzijn van je paarden. (Wel met de kanttekening dat hengsten en merries natuurlijk niet zomaar bij elkaar kunnen gezet worden ;-)...).
Als voorbeeld stel ik kort onze kudde voor... In de komende weken beloof ik elk paard afzonderlijk nog eens voor te stellen...


 • Ripley - 6 jaar - Arabier - Ruin - 'Manusje van Alles'

 • Witje - 19 jaar - BWP - Merrie - 'Leermeesteres'

 • Fado - 11 jaar - BWP - Ruin - 'Dressuurknol'

 • Willy - 11 jaar - Irish Cob - Ruin - 'Professor'

 • Ghanim - 18 jaar - Arabier - Ruin - 'Dressuur BFF'

 • Lana - 17 jaar - Mini Shetlander - Merrie - 'Grondwerkqueen'

 • Mus - 8 jaar - Arabier - Ruin - 'Endurance/racepaard'

 • Door - 19 jaar - Tinker/apalloosa - Merrie - 'All Round topper'

 • Seamus - 5 jaar - Irish Cob - Ruin - 'Jonge Snaak'


Onze kudde bestaat dus zowel uit echte sportpaarden, recreatiepaarden, jonge paarden, oude paarden, grote paarden en zelfs een hele kleine pony. Allemaal zijn ze super waardevol voor onze kudde, allemaal is onze kudde super waardevol voor hen, en allemaal zijn ze gezond en in staat om hun 'job' optimaal uit te voeren en gelukkig te zijn!


Had ik al gezegd dat ik wel fan ben van het Paddock Paradise principe? Hopelijk volgen er nog meer fans! Ben je fan? Deel dan onze website,... hoe meer mensen andere, beter aangepaste systemen leren kennen voor het houden van paarden, hoe meer paarden hiervan kunnen gaan profiteren!
75 weergaven0 opmerkingen

Comments


 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
bottom of page